testimonials

UNSERE REBSORTEN

Cultivăm în jurul localității Verzy, 5 hectare de teren în cea mai bună locație Grand Cru. 60% din suprafața noastră este plantată cu Pinot Noir, 40% cu Chardonnay.

PINOT NOIR

În perioada de creștere, soiul nobil de viță de vie Pinot Noir adoră solul calcaros. Prin presarea strugurilor negrii Pinot Noir sunt create cele mai cunoscute sortimente de vinuri roșii. Imediat după recoltare, acești struguri sunt presați ușor pentru ca pulpa proaspătă rezultată să fie folosită la producerea vinului de bază Blanc de Noir (alb, atât este de negru).

Pinot Noir atribuie șampaniei Pierre Deville gustul specific și aromele bine definite. Vinul roșu utilizat pentru realizarea sortimentului BRUT ROSÉ este de asemenea obținut prin același proces de presare a strugurilor nobili Pinot Noir.

CHARDONNAY

Soiul nobil de viță de vie Chardonnay cu struguri de culoare galben-auriu au boabele acoperite cu o pieliță foarte subțire, prin urmare, aceste soiuri sunt cultivate și recoltate cu mare grijă. Chardonnay oferă produselor marca Pierre Deville vitalitatea și prospețimea aromelor fructate. De asemenea este o componentă foarte importantă în dezvoltarea gustului în perioada de maturare.

testimonials
about

Produkte

about

UNSERE PRODUKTE

Continuând tradiția mărcii Pierre Deville, familia Corbeaux aduce un plus în fiecare an,
prin experiența și pasiunea lor în muncă, de la cultivarea viței de vie până la procesele de producție
ce se oglindesc în calitatea produselor finale.

 

Marca Pierre Deville deține încă din anul 2016 certificatul Haute Valeur Environnementale (HVE),
reprezentând o valoare ecologică ridicată a produselor, ceea ce înseamnă că nu se folosesc erbicide
sau insecticide și se acordă o mare atenție la gestionarea deșeurilor.

 

PROCESUL DE FABRICARE

RECOLTAREA La récolte

O atenție deosebită este acordată recoltării manuale a strugurilor din viile noastre vechi de peste 50 de ani.

PRESAREA Le pressaguage

După recoltare, strugurii noștri Pinot Noir și Chardonnay, depozitați separat, vor fi presați încet și delicat.

FERMENTAREA La fermentation

În timpul procesului de fermentare fructoza strugurilor se transformă în alcool. Astfel, sunt create după prima fermentație primele sortimente de vinuri de bază.

MIXARE L'Assemblage

Prin mixarea vinurilor noastre de bază de înaltă calitate, din recoltele cele mai bune ale soiurilor Pinot Noir și Chardonnay se asigură gustul tipic al șampaniei PIERRE DEVILLE.

FERMENTAREA ÎN STICLĂ La prise de mouse

După mixarea celor două vinuri de bază și introducerea lor în sticle, se produce a doua fermentare. Sticlele sunt depozitate cel puțin 3 ani în pivnița noastră, creându-se un perlaj fin.

REPOZIȚIONAREA Remuage

Prin răsturnarea înceată a sticlei în jos și rotirea ușoară astfel încât resturile de drojdie să se așeze în gâtul sticlei, se sedimenteză finele particole solide.

ABSCHLÄMMEN Dégorgement

Prin răcirea gâtului sticlei și eliberarea dopului de gheață ce include sedimente se obține o structură clară și stabilă în timp.

DIE FAMILIE CORBEAUX

Familia Corbeaux duce mai departe de patru generații tradiția mărcii Pierre Deville, înregistrată în 1829. Străbunicul a fost cel care a continuat să lucreze același sol calcaros plin de minerale, clasificat Gand Cru, producând șampanie încă din anul 1963. De atunci meșteșugul a fost preluat din generație în generație pentru a perpetua tradițiile mărcii.

Astăzi Christophe Corbeaux (managerul de exploatare) și soția sa Isabelle, ajutați de fiul lor Alban, păstrează și pun în practică toate secretele mărcii Pierre Deville și a micilor producători din zonă, rafinând continuu valorile curative (conținutul bogat de vitamine, antioxidanți și minerale) și cele gustative cu miresme de neuitat a singurei licori ce are dreptul să poarte numele de Champagne. Localitatea Verzy este apreciată datorită condițiilor climatice favorabile și a solurilor calcaroase, transformând-o astfel

într-un terroir 100% Grand Cru, așa cum sunt clasificate doar 17 podgorii din cele 319 din regiunea de marcă protejată Champagne. Comuna Verzy este situată la 17 kilometri sud de Reims, pe dealurile Parcului Natural Montagne de Reims.

Marca Pierre Deville deține încă din anul 2016 certificatul Haute Valeur Environnementale (HVE), reprezentând o valoare ecologică ridicată a produselor, ceea ce înseamnă că nu se folosesc erbicide sau insecticide și se acordă o mare atenție la gestionarea deșeurilor.

Continuând tradiția mărcii Pierre Deville, familia Corbeaux aduce un plus în fiecare an, prin experiența și pasiunea lor în muncă, de la cultivarea viței de vie până la procesele de producție ce se oglindesc în calitatea produselor finale.

Champagner Pierre Deville

Kontaktieren Sie uns, falls Sie Fragen oder Sonderwünsche haben.

de_DEGerman